OBESES publica una Òpera Rock: Verdaguer, ombres i maduixes, el 4rt disc de la seva carrera.

General

Després d’haver fet temporada al Teatre Romea durant el mes de març passat i de ser l’espectacle de clausura de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016, sempre amb  un èxit de públic remarcable, Obeses publica l’enregistrament, en format de doble CD i amb un llibret de gairebé 40 pàgines, de l’òpera rock Verdaguer, ombres i maduixes.

L’espectacle, que parteix de textos de joventut i de maduresa de Jacint Verdaguer, presenta un poeta encara jove (Arnau Tordera) enfrontat amb ell mateix, amb el projecte d’una carrera literària i eclesiàstica per un cantó i amb l’amor terrenal de la Roser (Xuel Díaz) per l’altre, tot, vist des de la perspectiva d’un Verdaguer ja vell (Ferran Frauca), que fa balanç de la seva vida, d’allò que és i d’allò que podria haver estat.

En el disc doble —el quart de la banda osonenca—, com en l’espectacle, els textos verdaguerians, seleccionats i ordenats per Pere Tió i Pep Paré, dialoguen amb la música d’Arnau Tordera I per assolir una unitat que va més enllà de la conjunció de vers i música. Els versos de Verdaguer agafen una dimensió nova: a vegades transcendent, a vegades juganera, a vegades èpica, dimensions latents en paraula del poeta, però que la música amplifica en la part més visceral i cerebral. Per la seva banda, Obeses, amb Verdaguer, ombres i maduixes assoleix una nova fita creativa, un acostament a aquest geni literari del segle xix català i europeu, entenent-lo i arribant a terrenys sonors nous.

El disc ha estat enregistrat i mesclat íntegrament als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós de març a maig del 2017. Hi han participat un total de 13 cantants i 8 músics i es tracta d’una de les produccions més ambicioses del teatre musical català que situa el quartet osonenc en un estatus de dignitat artística que no havia assolit cap altre artista autòcton fins avui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.