“LLamp Te Frigui” grava el seu segon treball “Cal Poca Cosa”

General
  • LLamp Te Frigui – Baixant de la Font del Gat

Llamp te Frigui va ser creat en 2010 a Cornellà de la Ribera per en Franck Sala, fill de militants catalanistes de la primera hora. Llamp te Frigui (“que el llamp et fregeixi”) és un renec que sempre havia impactat el fundador del grup en la seva infantesa a Pesillà de la Ribera, a prop de Perpinyà. Llamp te Frigui, grup capdavanter del Col·lectiu Joan Pau Giné de músics de Catalunya Nord per la llengua, té un llarg repertori en català molt variat i animat, amb arranjaments i sons originals desenvolupats per en Philippe Dourou. Va des de la cançó d’autor fins a la cançó reggae, passant pel swing o el rock. Les lletres originals són el fruit de la inspiració d’en Franck i del seu germà Raoul Sala.

Llamp te Frigui va actuar en tots els festivals per promoure la llengua catalana a Catalunya Nord (Correllengua a la Casa Musical, Identi’Cat de Bao, Casal Jaume Ier de Perpinyà, Potonejada…) i en diversos festivals i locals a la resta dels Països Catalans (La Granadella, Solsona, Sabadell, Granollers, Barcelona, Alcoi…).

En 2013, el grup va ser programat al mitic festival de la “Fête de l’Huma” a Paris. Llamp te Frigui és també la història d’una gran amistat entre dos músics professionals amb llarg recorregut en el món musical de Catalunya Nord i més enllà.

Philippe Dourou “Fil” ha tocat bateria arreu del mon amb Pascal Comelade, Gerard Jacquet, General Alcázar, Deborah Colman, Nico Backton, Berkeley Wright… Philippe toca el “Handsonic”, un pad de bateria electrònica) i canta les parts de baix a través d’un “octaver” amb Llamp te Frigui. Franck Sala ha cantat i tocat la guitarra en molts grups de Catalunya Nord com La Berne, Les Pep’s, Tryoland, … Poden actuar amb dos músics suplementaris (un teclat i un baix) depenen del pressupost i del tipus de concert.

www.llamptefrigui.fr

soundcloud.com/francksala

Tagged

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.