Ja tenim aquí la Fira de Santa Úrsula!
A continuació us destaquem els plats de forts de la fira d’enguany:
L’espai de la 7a FiraCastells al Pati, entre divendres 20 i diumenge 22, és el que congregarà un nombrós públic familiar àvid de tastar les activitats d’alçada, creativitat i joc preparades per als més petits. Enguany destacaran una zona d’agilitat i equilibri, una altra d’enfilada i les polseres personalitzades per als seguidors d’una i altra colla locals.
Música per al dissabte
El plat fort musical vindrà amb l’acordió de Joan Garriga & Galàctic Mariatxis, ex Dusminguet i líder de la Troba Kung-Fú. Cada vigília de Santa Úrsula una formació instrumental pren el protagonisme de la nit. Hi han passat gralles i fanfarres i enguany és el torn de l’acordió que desembarcarà a la plaça de l’Oli dissabte 21 a les 23.30 h. Al Pati l’accent vallenc a la programació l’aportaran les actuacions en directe de veus joves femenines com les de Mariona & Gabriel Duet, Elena Volpini i Maria Jacobs (divendres 20).
Els elements del seguici cerimonial també participen de la Fira, en la cercavila de vigília al migdia (gegants), en el correbous organitzat per l’Associació El Bou amb els bous de Reus, Tortosa, Valls-tradicional, Valls i Vic, així com la vaca d’Almoster (dissabte 21), en el correfoc (Sant Miquel, ball de diables i drac) també el dissabte, o en les balladetes del diumenge (gegants i mulassa). Tot plegat, es desenvoluparà en uns carrers guarnits amb el concurs d’aparadors castellers, organitzat per Comerç de Valls, en què un jurat extern escollirà tres guanyadors; amb els locals de les dues colles vallenques oberts a la ciutadania per a uns assajos que es preveuen multitudinaris; i amb l’obertura al públic durant el cap de setmana de la plaça interior del futur Museu Casteller de Catalunya, que ha completat els treballs de construcció de la caixa continent.
El conjunt de les activitats de Santa Úrsula compta amb l’organització de l’Ajuntament de Valls, Món Casteller-Museu Casteller de Catalunya, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Revista Castells, així com amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya en tant que la ciutat de Valls és l’antena de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Generalitat de Catalunya en matèria castellera, i de la Coordinadora de Colles Castelleres.