9 SON presenta amb TXARANGO nou single “De sol a sol”.

General

9SON  presenta de cara a aquesta temporada d’estiu. La cançó “De sol a sol”, que dóna nom a la Gira de 9SON d’enguany, pertany al disc ÍSSIM (Discmedi 2015) que 9SON va gravar amb Txarango i que culmina l’excel·lent moment que viu el grup barceloní dins el panorama musical a Catalunya.

La cançó –i el seu videoclip-  reuneix novament l’amalgama diversa i exclusiva que 9SON imprimeix a les seves creacions. No hi falta la Rumba Catalana, ni els ritmes Cubans que tant els identifiquen, no obstant, ho tenyeixen amb sonoritats africanes a partir del Soukus congoleny.

Un ric acompanyament melòdic i rítmic de les guitarres elèctriques africanes, aporten aquests aires càlids al tema. A tot això, se li suma també el format rítmic, on la bateria extreu els patrons del Djmebé tribal, per incorporar-los com a element comú dins de la cançó.

Finalment, aquest conjunt instrumental, queda lligat per un envolvent i explosiu cor de veus, on el so femení li acaba donant la forma i el color que avui dia ja identifiquem inequívocament amb el nom de 9SON.

Tot aquest panorama mestís, dóna a 9SON un caire únic, genuí i diferenciat de tots els altres grups de mestissatge a Catalunya.

Tagged

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.